Geen militaire kazerne in onze dorpen!

De VZW Red De Godsbergkouter en de dialoog met de stad Geraardsbergen

In het artikel dat verscheen op de site van NUUS mbt de actie van de vzw tijdens het afhaaleetfestijn van CD&V Geraardsbergen staat volgende te lezen :

Reactie CD&V:
‘Er liggen heel wat landbouwdossiers op de plank, zowel op lokaal als op Vlaams niveau. CD&V trekt zowel lokaal als nationaal volop de kaart van de landbouwers. Het overleg met de boerenbond bij lokale dossiers is intens’, reageert Erik De Bou, voorzitter van de CD&V Geraardsbergen. Volgens Erik De Bou is er binnen de plaatselijke afdeling geen verdeeldheid, eerder ‘een bezorgdheid over de landbouw’. ‘We begrijpen de onrust van de landbouwers over hun toekomst.’

‘Het is dan ook merkwaardig dat het actiecomité door zulke acties de deur steeds weer toetrekt voor een constructieve dialoog’, besluit de voorzitter van de CD&V Geraardsbergen. ‘Het eetfestijn van CD&V kende een recordopkomst aan sympathisanten. Het was fijn om te zien dat we door zovelen gesteund worden in ons engagement voor Geraardsbergen. Ook Vlaams Parlementslid Stijn De Roo – gewezen directeur bij de Boerenbond – was aanwezig.’

Blijkbaar vind de voorzitter van de lokale CD&V, de heer Erik De Bou dat de vzw een constructieve dialoog blokkeert. Het omgekeerde is echter waar.

Wij wachten nog steeds op de eerste uitnodiging voor een gesprek van de politieke fracties (OPEN-VLD en CD&V) van de meerderheid. Als de stad echte burgerparticipatie vooropstelt, zijn wij bereid het gesprek aan te gaan. We steken de hand uit, maar telkens wordt ze weggeslagen. Als we zelf niet uitgenodigd worden, moeten we onszelf uitnodigen op hun openbare evenementen.

In de communicatie van de stad worden we steeds negatief benaderd. Nochtans zien we het als onze taak om de lokale bevolking van informatie te voorzien. Hiervoor hebben we medewerking van de stad nodig. Maar tot op de dag van vandaag blijft het oorverdovend stil aan de andere kant.

Als voorbeeld kunnen we aanhalen : Antwoorden op onze vragenlijst die vorig jaar aan het stadsbestuur overgemaakt is blijft nog steeds onbeantwoord. En er is ook geen zicht op wanneer we daar een duidelijk antwoord mogen verwachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *