Geen militaire kazerne in onze dorpen!

3de infoavond van de VZW Red De Godsbergkouter was OPNIEUW een groot succes

Op donderdag 11 mei 2023 organiseerde de vzw Red De Godsbergkouter een 3de informatieavond in de zaal De Kat in Ophasselt.

Op het programma stonden volgende items:
 
Wat als het Kwartier van de Toekomst in Geraardsbergen en in het bijzonder op de Godsbergkouter zou ingeplant worden:
 
 • Wat is de impact van geluid op de mens? Wat is de impact van de daaraan verbonden stress? Presentatie en uitleg door Professor Talsma verbonden aan de RUG.
 • Wat is de impact op de fauna en flora? Presentatie en uitleg door de heer W. Mertens ondervoorzitter Natuurpunt en hoofdredacteur tijdschrift De Dendriet.
 • Wat is de impact op de waarde van uw eigendom. Lesley van Immo De Ville schetst het kader en is de ganse avond beschikbaar om uw vragen mbt uw eigendom te beantwoorden. Immo De Ville kan ook later gecontacteerd worden om hierover uw vragen te beantwoorden.
 • De vergelijking tussen de kandidaturen van Geraardsbergen en Aalter op basis van de nota van defensie, en het antwoord van CD&V op de open brief zijn besproken door de heer H. Herpelinck. Er is ook gesproken over het opstarten van een class action. Alle leden van de vzw kunnen daar mee instappen.
 • De impact van een juridisch aspect voor de strijd tegen de komst van de kazerne is toegelicht door Dr J. Rottiers. Hieruit is ook gebleken dat het een lange procedurestrijd zal worden. Binnen een RUP is het ook wettelijk verplicht om naar alternatieven uit te kijken. Die alternatieve locaties kunnen in andere deelgemeenten van Geraardsbergen liggen. Dus het is belangrijk dat de inwoners van Geraardsbergen beseffen dat het Kwartier van de Toekomst ook in hun achtertuin kan komen.
 • De werking van de vzw is door de voorzitter de heer J. Hanssens toegelicht.
 • Er is ook teruggekomen op de wateroverlast na de wolkbreuk op zondag 7 mei door de heer J. Verbruggen.
Hierbij willen we de sprekers van deze avond nog een van harte bedanken voor hun inzet en medewerking.
 
Bij aankomst kon iedereen deelnemen aan onze wedstrijd fotokader. Iedereen kon zich laten fotograferen en deze foto zal op onze website geplaatst worden. Vanaf maandag 15 mei 2023 – 9u kan er dan door iedereen gestemd worden wat hij/zij de leukste foto vindt. De wedstrijd loopt nog tot 30 juni 2023 – 23u59 om middernacht. De persoon die de meeste likes krijgt kan rekenen op een leuke prijs.
Er zal een klassement opgemaakt worden en de eerste 10 zullen persoonlijk verwittigd worden en een prijs in ontvangst kunnen nemen. Er zijn waardebonnen, cava, wijn, bier, …
Opgelet : U kan slechts 1 keer per dag uw stem uitbrengen onder de vorm van een like.
U kan ook uw foto delen op jullie social media kanalen om stemmen te verzamelen.
 
Daarnaast is er ook een oproep om al uw online bestellingen via de website Trooper te laten verlopen. U kan een instructiefilm hierover bekijken op onze website https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/vzwreddegodsbergkouter. Trooper heeft afspraken met de e-shops en wij krijgen een kleine commissie op alle bestellingen die via  https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/vzwreddegodsbergkouter gebeuren.  Bekijk zeker de instructiefilm. Zo steun je onrechtstreeks de vzw en voor u als klant is er geen extra kost. 
 
De zaal De Kat zat weer afgeladen vol want de vzw is tot nu toe de enige bron die in alle openheid de informatie mbt Het Kwartier van de Toekomst naar de burger brengt.
 
De vzw wenst dan ook alle aanwezigen te bedanken voor hun aanwezigheid en voor zich aansluiten bij de zvw door een lidkaart aan te schaffen 
 
Er zal ook op NUUS Geraardsbergen een of meerdere artikels verschijnen mbt deze informatievergadering. Ook op de site van radio Mfm zal een reportage verschijnen mbt deze infoavond.
 
De vzw wenst dan ook hen te bedanken.
 

2 reacties

 1. Goede informatieve vergadering😀
  Telkens weer komt het er op neer: waar is/was de burgeremancipatie? Waar is de politieke inleving in dit project?

 2. Het was een zeer informatieve en leerrijke avond. De verschillende sprekers gaven goede uiteenzettingen zonder franjes of tierlantijntjes: duidelijk en to the point zoals het hoort. Het aantal toehoorders bewijst dat dit zeer nodig is. Het lokaal bestuur Geraardsbergen kan er nog heel veel uit leren. Proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *