Geen militaire kazerne in onze dorpen!

De burgemeester en schepenen van Geraardsbergen zakken steeds dieper en dieper weg in het moeras van leugens en bedrog.

BRON: Weerbaar Geraardsbergen

Geluidsfragment gemeenteraad 07 juni 2022 – vraagstelling over Kwartier van de toekomst door Stephan Bourlau

BRON: www.geraardsbergen.be

Geluidsfragment gemeenteraad 07 juni 2022 – vraagstelling over Kwartier van de toekomst door Ilse Roggeman & Paul Pardon

BRON: www.geraardsbergen.be

Tijdens de gemeenteraad van 07 juni 2022 was de confrontatie met de harde feiten ronduit gênant.
 
Vooral toen raadslid Stephan Bourlau uitpakte met enerzijds de kandidaatstelling van de stad voor de kazerne, ingediend door de burgemeester op 24 februari 2022 namens het schepencollege (behalve schepen David Larmuseau) en anderzijds de besluitenlijst van het schepencollege van 14 maart 2022 waarbij datzelfde college zogezegd kennisneemt van de kandidaatstelling.
 
Tja, ofwel waren de schepenen op de hoogte bij de indiening van de kandidatuur ofwel waren ze niet op de hoogte en werden ze pas 3 weken later in kennis gebracht. Op die nochtans eenvoudige vraag durfde niemand van het college een antwoord te geven.
Niemand.

Een schepencollege die een relevante vraag van een raadslid pertinent weigert te beantwoorden is ongezien. Ongezien maar wel veelzeggend: het maakt pijnlijk duidelijk dat er bij een van beide documenten valsheid in geschrifte werd gepleegd. Daar een klacht bij de blauwe gouverneur sowieso kansloos is, lijkt ons een klacht bij het Parket daarentegen wél aangewezen.

Binnen de fractie van de NVA hebben ze immers een advocate lopen die al voor veel minder klachten heeft neergepend. Benieuwd of ze even dapper zal zijn ten opzichte van de burgemeester en schepenen. Ik weet niet waarom maar ik heb zo mijn twijfels…

Nog een misselijkmakend en beschamend dieptepunt was toen de burgemeester NVA-raadslid Ilse Roggeman belachelijk maakte bij één van haar vragen. Een burgemeester die zelf aaneenhangt van halve waarheden en volle leugens en die zich dan ook nog eens de misplaatste arrogantie aanmeet om de oppositie uit te lachen: het heeft iets ziekelijks…

Enig lichtpunt was dan weer de tussenkomst van Dr. Paul Pardon, raadslid van de meerderheid, die het opnam tegen de kazerne en voor het behoud van de natuur en de landbouwgronden. Dan toch nog een eerbaar raadslid met genoeg zelfrespect om zijn geweten te volgen en op te staan voor zijn eigen mening.

Enfin, laat ons op een positieve noot eindigen: hoe langer burgemeester De Padt en zijn CD&V slaafjes aan de macht blijven hoe groter de electorale schade in 2024.
 
Als dat geen goed nieuws is…
 

Wij zijn benieuwd naar jullie reactie, die u kan achterlaten onderaan dit bericht!Eén reactie

  1. Wie gelooft deze bende nog!? Tijdens de debatavond waren ze niet in staat om te antwoorden op de vragen die hen gesteld werden. Ook tijdens de gemeenteraad kwam er geen reactie van de schepenen op de vraag die vanuit de oppositie gesteld werd. Nochtans zei schepen Vangeyte een paar weken geleden tegen mij dat ze het niet verstandig vond dat de burgemeester die mail naar de voorzitters van de dorpsraden verstuurd had.
    Maar in het openbaar durft ze dat niet te zeggen.
    Ze vertelde mij ook dat ze liever een kazerne als buren zou hebben dan de buren die ze nu heeft. Hoe laag kan je vallen om zo iets te zeggen?
    Zij noemde de debatavond in Ophasselt “een debat onwaardig”. Wel in mijn ogen is zij een schepen onwaardig, net zoals een groot deel van het huidige schepencollege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *