Geen militaire kazerne in onze dorpen!

‘Ik ben vaak de spreekwoordelijke olifant in de porseleinwinkel… Ik had wellicht beter kunnen communiceren.’Interview met burgemeester Guido De Padt over het ‘Kwartier van de Toekomst’.

De mogelijke komst van het ‘Kwartier van de Toekomst’ naar Schendelbeke heeft de afgelopen weken de gemoederen fel verhit. We legden aan burgemeester Guido De Padt (Open Vld) enkele vragen voor die op de lippen van heel wat Schendelbekenaars branden. Het stadsbestuur is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. ‘Dit project biedt immers heel wat kansen voor onze streek.’ Het schepencollege baseert zich daarbij op de visie hoger bouwen en verdichting in Geraardsbergen. De ligging van de gasleiding vormt geen probleem. Ook moeten we volgens het stadsbestuur de mobiliteitsimpact in de juiste context zien. Over de beloofde faire prijs die voor de onteigeningen zal worden betaald, hoeven de betrokken bewoners en landbouwers zich geen zorgen te maken. Ook wat betreft de samenwerking met SOLVA is er geen vuiltje aan de lucht. Burgemeester De Padt geeft toe dat de communicatie van dit dossier beter had gekund: ‘Ik ben vaak de spreekwoordelijke olifant in de porseleinwinkel. Ik had wellicht beter kunnen communiceren… Ik heb willen spreken nog voor er iets beslist was, met alle risico’s van dien.’

In dossiers waar verschillende belangen op het spel staan, is het altijd moeilijk communiceren. Dat is een simpele vaststelling na vele jaren dienst. Ik ben vaak de spreekwoordelijke olifant in de porseleinwinkel. Ik had wellicht beter kunnen communiceren.

“citaat van dhr De Padt”

BRON: Het volledige artikel kan u lezen op https://www.nuus.be/2022/05/31/170264/

5 reacties

 1. Ontsluiting van Zuid-Oost-Vlaanderen via de N42 :
  Er zijn twee procedures gaande: eentje rond de omleiding te Herzele en eentje rond de verdubbeling in Oombergen/Oosterzele (na het vossen).
  Herzele: de omgevingsvergunning is verleend, maar wij gingen daartegen in beroep met het argument dat het over 1 stuk weg gaat en er dus 1 MER-rapport en co moet zijn ipv den boel in sossissen te trekken. Nergens werd vb ooit berekend welk extra verkeer men op deze manier gaat aantrekken op hét zwarte punt bij uitstek: de Astridlaan in Geraardsbergen. Wij wonnen dat beroep voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De Vlaamse Regering ging in beroep en won. Dat betekent dat de zaak weer naar Raad voor Vergunningsbetwistingen gaat en daar door een nieuwe rechter behandeld wordt. Als dat niet tegenvalt voor ons, dan kunnen wij nog naar de Raad van State. Dat kan dus nog een jaar of 2 duren.
  Oosterzele: er is een RUP opgemaakt en goedgekeurd door de Vlaamse Regering en het plaatselijk comité is naar de Raad van State daartegen…
  Men moet dus nog niet teveel victorie kraaien :>))

  Bron Climaxi.

 2. De politiek 1 pot nat , denkt alleen aan zakken vullen en dan nog het liefste hun eigen zakken . Vraag mij af waarom we nog de moeite doen van kiezen , doen toch hun zin . Ik hoop dat het geen akkoord krijgt . Mijnheer de burgemeester zet ze in u tuin of voor u voordeur .

 3. Wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil ? De Padt is een falende ordinaire blauwe passieve bla bla bla politieker zonder enige visie en zonder beleid en is vooral bedreven in liegen en het bedriegen van de inwoners van de stad. Ook in dit artikel zie je hem opnieuw geloven in zijn eigen leugens. Hij is niet de burgemeester van elke inwoner en krijgt de meest elementaire noden voor burgers niet opgelost. Hij legt nog liever het zwijgen op aan het volk dan het volk te laten participeren. Het democratisch deficiet is veel hoger dan de top van de kapel op de muur. Dagelijks passeren hier voor onze deur overheen de trottoirs bussen en vrachtwagens die onoplettende kinderen in een oogwenk kunnen herleiden tot jonge verkeersdoden en het zal niet de enige straat zijn. Na twee jaar meldingen en voorstellen met ongeveer 26 emails staan we geen mm verder en hebben we enkel wat stuiptrekkingen vastgesteld. Structurele oplossingen blijven uit, de veiligheid van burgers interesseert het lokaal bestuur duidelijk niet, in het beste geval wordt de verfpot uit de archiefkelder gebruikt om wat groene strepen te trekken op het aftands wegdek waarbij niemand nog weet wat de regels zijn maar die vanzelf verdwijnen door de kwaliteit van de verf. Ook grote verkeersborden met daarop “Groot genoeg” zie je vaak verschijnen als oplossing voor de verkeersveiligheid. We zijn het allemaal beu en zijn daarom ook vanuit verschillende hoeken begonnen om binnenlandse zaken te informeren over allerhande wantoestanden waar men niet van op de hoogte is. Het afzetten van het lokaal bestuur en het onder curatele plaatsen van de stad is een goede optie. Er is hier geen plaats voor een dictator die wegens gebrek aan realiteitszin niet alleen de stad maar ook de omgeving ervan nu verder wil vernielen in zijn laatse jaren voor zijn onverdiend pensioen, die het zwijgen oplegt aan de dorpsraden, door kazernes te gaan bouwen in waardevol agrarisch gebied onder het valse voorwendsel van werkgelegenheid. Dezelfde ploeg heeft al jaren de kans gehad om het probleem van werkgelegenheid op te lossen maar heeft ook daar volledig gefaald. Bestaande industrie terreinen liggen deels bezaaid met uitwerpselen en overwoekerd met onkruid, net zoals vele straten en pleinen. In geen enkele sector is er vooruitgang geboekt wegens gebrek aan beleid, visie en strategie. Financieel is het al helemaal een catastrofe met ongeveer 68 miljoen Euro schuld door o.a. foutieve investeringen in bvb lelijke overbodige groene gedrochten van gebouwen die niet volgens de geest van de wet op de overheidsopdrachten in zijn geheel op correcte wijze werden aanbesteed maar via het onwettelijke saucissoneren van deelopdrachten aan bevriende partijen werden gegund. Wat er daarbij allemaal onder tafel werd geschoven weten we niet maar kunnen we ons wel voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *