Geen militaire kazerne in onze dorpen!

Militaire schietstanden en de samenwerking tussen politiediensten en Defensie

Op 17 juli 2023 heeft de burgemeester van Ninove en tevens ook volksvertegenwoordiger Mevr Tania De Jonge (Open VLD) de parlementaire vraag (nr 738) gesteld aan Defensie met betrekking tot het gebruik van de schietstanden van het leger door de politiediensten.

Het antwoord van Defensie is het volgende :

Het gebruik van militaire schietstanden door de politiediensten wordt mogelijk gemaakt door het “Protocolakkoord tussen de Minister van Binnenlandse zaken en de Minister van Defensie aangaande de samenwerking en wederzijdse steun tussen de Geïntegreerde politiedienst en Defensie op het vlak van de niet-operationele steun”. Dit protocolakkoord is actief sinds 04 april 2007. Deze ter beschikkingstelling van infrastructuur is slechts één van de vele domeinen van steunverlening die het protocol voorziet aan de politiediensten.

De schietstanden van Defensie zullen ook in de toekomst, net als in het verleden, blijvend worden opengesteld voor de politiediensten.

Alle schietstanden van Defensie zijn toegangkelijk voor de politiediensten.

Er is in het Kwartier van de Toekomst, voorzien voor Geraardsbergen,  een oefenterrien met schietstand die door de politiediensten kan gebruikt worden.

Ondertekend door de minister van Landsverdediging Ludivine Dedonder (PS).

 

Conclusie : 

Dit betekent dat alle politiediensten in principe van deze schietstand gebruik kunnen maken. Wat dus opnieuw zal leiden tot extra overlast voor de omwonenden.

 

 

Johan Verbruggen
Johan Verbruggen
Artikelen: 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *