Geen militaire kazerne in onze dorpen!

VZW Red De Godsbergkouter verkoopt ontbijtpakketten – wat een fenomenaal succes!

Het ontbijtpakket …

Op 13 oktober 2022 is onze VZW Red De Godsbergkouter opgericht en aan het publiek voorgesteld tijdens een infovergadering in de zaal “De Kat” in Ophasselt.

De vraag die zich terzelfder tijd stelde is hoe gaan we de financiering van de VZW organiseren.

Al snel rijpte het idee voor het verkopen van ontbijtpakketten. Eens het idee een realiteit werd, is er afgesproken om met lokale producten te werken. Er werd een inhoud van een ontbijtpakket samengesteld en daarmee ging het bestuur van de VZW aan de slag. Al snel werden we gecontacteerd door een aantal vrijwilligers die klaar stonden om ons te helpen voor de realisatie van het project.

Zondag 27 november 2022 werd vooropgesteld als de dag waarop de ontbijtmanden bij de kopers zouden worden afgeleverd. Er werden honderden papieren bestelbonnen uitgedeeld en ook op de website www.reddegodsbergkouter.be was de mogelijkheid voorzien om een bestelling te plaatsen.

En de bestellingen liepen binnen in een razende vaart. Op het moment van het afsluiten op 22 november 2022 stonden er 800 bestelde pakketten op de teller.

De leveranciers/sponsors werden aangesproken. We konden op een zeer grote bereidheid tot medewerken rekenen. De producten werden opgehaald en op 26 november 2022 was het zover.

We konden starten met het klaar maken van de eerste 200 dozen.

Op zondag 27 november 2022 stonden er om 3 uur in de ochtend een hele groep vrijwilligers klaar om de handen uit de mouwen te steken. Toen op hetzelfde moment de bakker de koffiekoeken en de pistolets leverde begon pas het echte werk. Het afwerken van de 200 dozen, het vullen van 600 andere dozen , het laden in de auto’s en het gaan afleveren bij de mensen die één of meerdere pakketten besteld hadden.

Het doet ons zeer veel plezier dat, buiten de dorpen van Schendelbeke, Idegem, Smeerebbe-Vloerzegem en Ophasselt, in de andere dorpen van groot Geraardsbergen er zeer veel interesse was voor onze actie. Met als gevolg dat er ook uit deze dorpen veel bestellingen binnen kwamen.

Op zondagochtend 27 november 2022 rond 7 uur gingen de verschillende auto’s de baan op om alles bij de kopers af te leveren. Dit ging allemaal super vlot en op de grootste ronde werd de laatste klant bediend rond 9:30 uur.

De VZW wenst dan ook alle mensen die vrijwillig meegewerkt hebben aan dit project te bedanken want zonder hen was het nooit gelukt.

Ook de sponsors zijn bedankt voor hun bereidwillige medewerking:

  • INEX
  • Refresco
  • De Nieuwe Boomgaard
  • Hoevewinkel Van Petegem
  • Bakkerij Jo Balcaen

Tot slot wensen wij ook alle mensen te bedanken die één of meerdere ontbijtpakketten gekocht hebben.

Het is een groot succes.

 

6 reacties

  1. Bedankt voor het lekkere ontbijt.
    We hebben er samen met 2 buren een gezellig ontbijt van gemaakt bij ons thuis.

  2. Bedankt aan alle mensen die hun schouders gezet hebben onder dit initiatief …De inhoud van de ontbijtbox was lekker,met verse producten uit eigen regio.Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *