Geen militaire kazerne in onze dorpen!

Houding NVA in project Kwartier van de Toekomst

n de persconferentie op 3 september 2021 stelde Minister Dedonder het volgende :

Het project biedt ook heel wat mogelijkheden met het oog op de rekrutering van jonge en gespecialiseerde profielen. Tijdens mijn legislatuur wil ik 10.000 nieuwe militairen en enkele duizenden burgers aanwerven”, 

Vandaag 8/8/2022 heb ik het NV-A krantje van een goede kennis mogen ontvangen. Toen dit verdeeld werd in Geraardsbergen heeft men blijkbaar mijn brievenbus niet gevonden. Als ik het artikel van Ilse Roggeman samen met dat van Walter Roggeman las werd ik met verstomming geslagen. Ilse Roggeman spreekt in de titel over 1000 tot 1500 rechtstreekse jobs voor Geraardsbergen. Bij mijn weten is er geen enkel voorafgaande studie gebeurt die deze bewering kan staven. Actueel zijn er in Zuid-Oost-Vlaanderen duizenden jobs die niet ingevuld geraken en er komen er nog 1500 bij. Er is sprake van synergie met onze zelfstandigen. Actueel worden winkels gesloten omdat er geen personeel kan gevonden worden. Waar gaat men deze 1500 wel halen. Wel daar is een antwoord op. In de nota die Minister Ludivine Dedonder opgemaakt heeft voor het kernkabinet staat letterlijk het volgende : “Ligging nabij de taalgrens met het oog op oprichting tweetalige Eenh (oa ihkv inplanting van Med CompEenh). Wel hier in het Kwartier van de toekomst komen heel wat mensen uit Wallonieë werken. Ludivine Dedonder heeft een afspraak gemaakt met de FOREM (de Waalse tegenhanger van de Vlaamse VDAB) om massaal medewerkers aan te werven. Er is binnen Forem een speciale groep die zich hier mee bezig houdt.

Waals kanonnenvlees”

Wordt de actualiteit in het noorden en het zuiden van het land anders bekeken? Die vraag proberen we te beantwoorden in onze wekelijkse kroniek van Alain Narinx (L’Echo) en Wim Van de Velden (De Tijd), die gelijktijdig wordt gepubliceerd in L’Echo en De Tijd. Ditmaal kruisen ze de degens over de wervingscampagnes die het leger in Wallonië houdt.

30 juni 2022-Wim Van De Velden

Bericht vanuit de Forem :
Pour la défense, il y a bien un partenariat mis en place avec le Forem pour les recrutements. La Défense est par ailleurs un “grand compte” du Forem géré par l’équipe de conseillers.
 
En dan maar volhouden tegen beter weten in en naar de publieke opinie dat al deze arbeidsplaatsen door mensen uit Geraardsbergen zullen ingevuld worden. Het moge duidelijk zijn dar veel van de gevraagde profielen ingevuld zullen worden door mensen uit Wallonië. Trouwens dat is voor Geraardsbergen ook de enige ontsluiting via de weg. Ook over de locatie van het Kwartier van de Toekomst valt iets te zeggen. Mevr. Roggeman laat uitschijnen dat het al vast staat dat het in Schendelbeke komt. Terwijl ze al meerdere keren aan ons meegedeeld heeft dat de plaatsing op de Godsbergkouter geen goed idee is en er best een alternatief wordt gezocht. Waarom steeds deze dubbelzinnige houding.
Ook de reactie van haar naamgenoot Bioloog Walter Roggeman doet onze haren ten berge rijzen. De schietstand ligt naast het Moenebroekreservaat waar heel wat vogels en andere dieren zoals reeën rondlopen. Het resultaat zal zijn dat ten gevolge het oefenen met munitie deze dieren het reservaat zullen verlaten en andere rustigere oorden opzoeken. Wat Mr Roggeman wel niet vermeld is dat er in een schietstand wel degelijk zware metalen vrijkomen die de bodem vervuilen. Biodiversiteit ?
En dan is er nog de partijgenote Minister Zuhal Demir die spreekt om de bestaande open en groene ruimte te bewaren. Er is al zo weinig open en groene ruimte in Vlaanderen.
Wie kan de houding van de NV-A nog volgen en begrijpen….
 
 
Johan Verbruggen
Johan Verbruggen
Artikelen: 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *