Geen militaire kazerne in onze dorpen!

Komt de kazerne in Schendelbeke of niet ?

Sinds de stad Geraardsbergen op zijn website en social media het antwoord van het kabinet Demir publiceerde mbt de komst van het KWartier van de Toekomst op de Godsbergkouter is de perceptie ontstaan dat de strijd gewonnen is en dat de kazerne er niet komt.

De recente ontwikkelingen rond het ‘Kwartier van de Toekomst’ in Geraardsbergen hebben geleid tot een breed scala aan reacties van de lokale gemeenschap.

Op de diverse social media zie je dan ook dat de burgers opgelucht reageren en reeds de overwinningsvlag durven te hanteren. Maar niets is minder waar. Wat is er echt gepubliceerd en hoe te interpreteren :

Het kabinet Demir heeft het wankele dossier die Solva ingediend heeft in opdracht van de Stad Geraardsbergen naar de prullenmand verwezen. Het dossier is onvoldoende, er wordt geen rekening gehouden met mogelijke alternatieven en de keuze van de Godsbergkouter is in strijd met de Vlaamse doelstellingen. Dus er wordt voorlopig geen RUP opgestart.

Wat er niet bij staat is dat het dossier , voor wat Geraardsbergen en de Godsbergkouter in het bijzonder, afgesloten is. De kans is inderdaad bestaande dat de kazerne niet op de Godsbergkouter komt. Maar dit wil nog iet zeggen dat :

– het dossier Godsbergkouter definitief afgesloten is. Er is geen enkel officiëel document die dat bevestigd of aangeeft

– de kazerne niet op een andere plaats in Geraardsbergen kan komen.

Laat ons dan ook waakzaam blijven en niet te vroeg victorie kraaien. Pas als officiëel op papier staat dat het Kwartier van de Toekomst niet op de Godsbergkouter en bij uitbreiding in Geraardsbergen komt kunnen we de strijdbijl begraven.

Tot zolang zal onze VZW Red De Godsbergkouter zich blijven inzetten tegen de komst van Het Kwartier van de Toekomst en de burgers de juiste informatie bezorgen over dit dossier.

Johan Verbruggen
Johan Verbruggen
Artikelen: 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *