Geen militaire kazerne in onze dorpen!

UNIZO Geraardsbergen kijkt uit naar de komst van de kazerne, want: ‘Dit biedt kansen voor de ondernemers.’

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA heeft de voorzitster van Unizo Geraardsbergen tijdens haar toespraak volgende gezegd mbt de komst van de kazerne in Geraardsbergen.

“UNIZO kijkt uit naar de komst van de kazerne, want: ‘Dit biedt kansen voor de ondernemers.’” en Ook haalt Katty Carion het doortrekken van de N42 nog eens van onder het stof. 

N-VA politica Sarah Smeyers tijdens haar toespraak  :
‘Ze riep op om de verbrusseling, de verfransing van de Denderstreek tegen te gaan en het onveiligheidsgevoel aan te pakken. ‘We mogen fier zijn op onze taal, op onze identiteit. We sluiten niemand uit en we zijn inclusief.’
 

Eén reactie

 1. We vernemen dat de N-VA en UNIZO de handen in elkaar slaan om de komst van de kazerne te verwelkomen.

  We zijn blij dat de N-VA in aanloop naar de verkiezingen haar standpunt nog eens duidelijk maakt. Andermaal wordt gegooid met het argument van de potentiële tewerkstelling, en het voordeel voor de lokale middenstand. Tegelijk is de N-VA de partij die zogezegd natuurbehoud hoog in het vaandel draagt, getuige de positie van Mevrouw Demir in het dossier omtrent het stikstofakkoord. Lokaal ligt de N-VA hier duidelijk niet meer wakker van behoud van open ruimte. Zijn boeren trouwens geen ondernemers, Meneer Van Der Auwera?

  Welke ondernemers zullen profiteren van de komst van de kazerne? Welke winkels zijn gelegen op de Godsbergkouter? Welke speciaalzaken? Welke restaurants? Welke KMO’s? Juist, geen enkele.

  Ruimtelijk gesproken ligt deze kazerne volledig geïsoleerd van de rest van de economische activiteiten van de stad. Wanneer begint men zijn fout eens in te zien en toegeeft dat deze locatie volledig verkeerd is? Of gaat men de oververzadigde Astridlaan nog meer verkeer aandoen?

  Andermaal ligt de focus van N-VA op werkgelegenheid en industrialisering, ten koste van de landbouw en leefbaarheid van de bewoners. Mensen verhuizen naar deze mooie streek om zich hier in de rust te vestigen. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk tweeverdieners die een centje kunnen opzij zetten. Of investeren in de (lokale) economie. Wie zal nog naar hier willen verhuizen, als je geweerschoten of passage van zware voertuigen hoort, als je op je terrasje zit? Juist ja, niemand. Ook die mensen worden weggejaagd. Dit beleid leidt enkel tot een sterke stadskern, met de klassieke grootstedelijke problemen en schrijnende woonkwaliteit. En een volgebouwd buitengebied, gericht op bedrijven. De middenklasse en landbouwers kunnen vluchten naar betere streken…

  Als laatste komt mevrouw Smeyers ook nog met een fantastische opmerking, helemaal gericht op ons dossier. Ze roept de verfransing van onze streek een halt toe. Is zij vergeten dat meneer Francken, Federaal parlementslid voor diezelfde partij, in het parlement kwam verklaren dat de kazerne in Geraardsbergen er enkel op gericht was de belangen van de Parti Socialiste te dienen?

  Conclusie is dus andermaal dat men héél selectief is in zijn argumenten om voor de kazerne te zijn. En dat er geen overeenstemming is in de visie van de N-VA. Lokaal kiest men heel anders dan Vlaams. Inderdaad, de N-VA zal voor elke stem moeten vechten. Wij als VZW, die de belangen van de landbouwers, natuurliefhebbers en bewoners verdedigen, kunnen het niet beter verwoorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *